We hebben 588 gasten online

Aanbevolen links

De beste geschiedenis websites

Links naar meer dan 1000 historische websites

445
Histotheek.nl
Alles wat betrekking heeft op het geschiedenisonderwijs
570
History

Homepage BBC

450
Digischool

Vaklokaal geschiedenis Histoforum

411
Geschiedenis VPRO

Geschiedenis op tv en radio

424
Dossiers geschiedenis

Uitmuntende dossiers.

393
Nationaal Archief

Nationale historie

426
Instituut voor Nederlandse Geschiedenis

Digitale publicaties

416
Digitaal vrouwenlexicon van Nederland

Historici.nl Digitaal vrouwenlexicon van Nederland. Overzicht vrouwen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Nederlandse en overzeese gebiedsdelen

381
Boogolink

Veel geschiedenislinks

422
Blik op de Beurs

Site van Hans de Jager over de beurs en economische zaken. Schreef zelf 10 jaar geleden ook voor Blik op de Beurs.

452
Fambof

Wetenschap links

406
Proefschriften

De toegang tot wetenschappelijke informatie in Nederland

445
Dodenakkers

Dood in Nederland Begraafplaatsen, kerkhoven en oorlogsmonumenten

402
Rechtspraak

Site voor alle rechtbankzaken sinds deze gepubliceerd worden

480
Digitale bibliotheek Nederlandse letteren

Digitale bibliotheek van de Nederlandse Letteren

470
Bijbelcultuur

De Bijbel in de Nederlandse cultuur

412
Literatuurgeschiedenis

Literatuurgeschiedenis.nl is gereed. De middeleeuwse literatuur is al enige jaren beschikbaar en wordt inmiddels zeer veel gebruikt in het onderwijs en daarbuiten. Eind 2008 kwamen respectievelijk de Gouden Eeuw, de Achttiende Eeuw en de Negentiende Eeuw online; de literatuur vanaf 1900 is er nu aan toegevoegd. Een geschiedenis van de hele Nederlandse literatuur van ‘Hebban olla vogala’ tot Tirza.

413
Kennislink

Kennislink.nl is dé populair-wetenschappelijke website voor het Nederlandse taalgebied.

Op de website en via andere activiteiten wordt wetenschappelijke informatie op een heldere manier uitgelegd. Kennislink brengt niet alleen recent nieuws uit de wetenschap, maar gaat ook dieper op onderwerpen in via vakoverstijgende dossiers. Daarin worden thema’s vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken belicht. In gastcolumns vertellen wetenschappers over hun werkzaamheden. Op de pagina’s over biotechnologie en nanotechnologie vinden interactieve discussies plaats over hoe deze nieuwe technologieën de maatschappij kunnen gaan veranderen. Informatieve grafieken, fotoreportages, film en geluid brengen de wetenschap zo helder mogelijk in beeld. Agendatips geven een idee van wat er nog meer aan wetenschap in het land te beleven valt. Kennislink bevat ook een grote hoeveelheid artikelen uit populair wetenschappelijke bladen, tijdschriften en webpublicaties. Al deze informatie is snel en eenvoudig te vinden.

Kennislink kent inmiddels veertien vakgebieden: Aarde & Klimaat, Astronomie & Ruimteonderzoek, Biologie, Biotechnologie, Geschiedenis & Archeologie, Gezondheid, Hersenen & Gedrag, Maatschappij, Nanotechnologie, Natuurkunde, Scheikunde, Taal & Spraak, Techniek en Wiskunde. De redacteuren van al deze pagina’s zijn specialisten op hun vakgebied.

423
historici

Historici.nl is een website voor iedereen die serieus geïnteresseerd is in de Nederlandse geschiedenis. U vindt er een schat aan historische bronnen, een overzicht van het belangrijkste historische nieuws en aankondigingen van congressen en andere bijeenkomsten. Historici.nl wil kennisdeling, discussie en samenwerking tussen historici en historisch geïnteresseerden bevorderen. Daarnaast wil de redactie het grote publiek laten zien dat geschiedenis er toe doet. Historici.nl is opgezet door het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap.

Historici.nl biedt een groot aantal (gedigitaliseerde) oorspronkelijke bronnen, onderverdeeld naar 'Perioden' (de website onderscheidt er zeven, zoals Oudheid (vóór 500), Bourgondisch-Habsburgse periode (1428-1588) en Bataafs-Franse Tijd (1795-1813), 'Rubrieken' (waaronder Cultuur & Wetenschap, Overzeese Gebieden en Politiek & Bestuur), 'Alfabetisch' (alle publicaties in alfabetische volgorde) en 'Thema’s' (zoals Biografische Naslagwerken, Kronieken en Verenigde Oost-Indische Compagnie).

416