We hebben 173 gasten online

Politieke organen in Nederland

De Eerste Kamer der Staten Generaal

De Senaat van Nederland

447
Startpagina politiek

Verwijzigingen naar politieke links

377
Startkabel politiek

Verwijzingen naar politieke Links

395
Politiek nieuws

Het mediaoverzicht van alle ontwikkelingen in en rondom de Nederlandse politiek.

390
Uit de pers

Media, politiek en economie. Veelal is de scheidingslijn niet helemaal duidelijk. Media geraken geketend of spreken de woorden van hun broodheren. Het ene feit wordt uitvergroot, het andere verzwegen. Er is een nieuwe doctrine, aldus Ignacio Ramonet in Le Monde Diplomatique, "het is la 'pensee unique', de enige die toegelaten is door een onzichtbare en alomtegenwoordige opiniepolitie". Ondertussen zijn ook de media volledig onderhevig aan de wetten van de vrije markt. Ze moeten tegen mekaar op concurreren, zodat de dwang voor een goed verhaal en inslaande beelden het maatschappelijk kader van de gebeurtenissen dreigen te verdringen.

Uitpers is een initiatief dat het anders wil aanpakken. Met Uitpers hoopt de redactie over een rustpunt te beschikken in tijden waar het nieuws doorgaans vluchtig wordt gebracht. Een onafhankelijk en ongebonden initiatief, dat het eenheidsdenken wil doorbreken en nieuws over internationale politiek in een maatschappelijke context plaatst.

Uitpers verschijnt enkel op het Internet, omdat het meer en meer verspreid geraakt en zovele initiatieven in het verleden op de muur van de financiële haalbaarheid te pletter zijn geslagen.

367
De Overheid

De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden

393
De Tweede Kamer

De Tweede Kamer der Staten Generaal

398
De Raad van State

Hoogste adviesorgaan van de Nederlandse regering en het Parlement. Wetsgevingsadviseur & bestuursrechter

391
Regering van Nederland

Hier kan men alle gegevens vinden over de Nederlandse regering

391
Parlement en Politiek
Deze website informeert u uitgebreid over de landelijke politiek en de werkwijze en achtergronden van het politiek bedrijf. De nadruk ligt op feitelijke informatie (zowel actueel als historisch) over personen, kabinetten, ministers en het staatsbestel.
Op de officiële websites van de Eerste Kamer en de Tweede Kamer vindt u onder andere alle kamerstukken, 
392